BOBUR QALAMIDAN: HINDISTON JAMIYATI VA TABIATI TASVIRI - Shaxzoda JALOLOVA; I.B. Xudoynazarov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Zahiriddin  Muhammad  Boburning “Boburnoma” asarida Hindistonning tabiat va ijtimoiy hayoti haqida berilgan tasvirlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Bobur Hindistonning o‘ziga xos iqlimi, o‘simlik va hayvonot dunyosi, shuningdek, bu hududdagi jamiyatning turmush iolo, urf-odatlari va madaniyatini yuksak badiiylik bilan ifodalagan. Mazkur maqola ushbu tasvirlarning tarixiy va adabiy ahamiyatini yoritishga qaratilgan.