ALISHER NAVOIY G‘OYALARINING TURKIYA ADABIYOTIGA TA’SIRI YUZASIDAN AYRIM MULOHAZALAR - Shaxzoda JALOLOVA,; I.B. Xudoynazarov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Alisher  Navoiy  ijodining  turkiy  xalqlar adabiyotiga ta’siri yoritilgan. Navoiy merosi nafaqat O‘zbekiston, balki Turkiya va boshqa turkiy xalqlarning adabiyotiga ham katta ta’sir ko‘rsatgan. Maqolada uning adabiy  merosi,  tilshunoslik  va  madaniyatdagi  o‘rni,  shuningdek,  uning  asarlarini o‘rganishdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Navoiy  asarlari  turkiy  xalqlar  birligini mustahkamlashda,  adabiy  janrlarni  rivojlantirishda  va  ma’naviy  qadriyatlarni saqlashda muhim rol o‘ynagan.