IMPORT STRATEGIYASINING NAZARIY ASOSLARI - Teshaboyev Jasurbek Erkinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Import  strategiyasi  milliy  iqtisodiyotning  rivojlanishi  va  barqarorligini taʼminlashning  asosiy  elementlaridan  biri  hisoblanadi.  Import  strategiyasi  orqali mamlakatning  iqtisodiy  manfaatlari  himoya  qilinib,  tashqi  savdo  balansi muvozanatlashtirilishi  va  ichki  bozor  talabi  qondirilishi  uni  amalga  oshirishning dolzarbligini belgilaydi. Import strategiyasining klassik nazariy asoslari yangi faktorlar va  jahon  iqtisodiyotining  realliklaridan  kelib  chiqib  zamonaviy  yondashuvlar  bilan toʻldirib borilayotgani ularni oʻrganib borish zaruriyatini koʻrsatadi.