OʻZBEKISTONDA IMPORT JARAYONLARINING RAQAMLASHGANLIK DARAJASI TAHLILI: ELEKTRON XUJJAT ALMASHISH, BOJXONA RASMIYLASHTIRUVI, LOGISTIKA, TOʻLOVLAR - Teshaboyev Jasurbek Erkinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bu  maqola  Oʻzbekiston  Respublikasida  import  jarayonlarini raqamlashtirish  darajasini  tahlil  qiladi.  Maqolada  elektron  xujjat  almashinuviga, bojxona rasmiylashtiruviga, logistikaga va toʻlovlarga oid joriy holat koʻrib chiqilgan. Raqamlashtirishni oshirish yoʻllari va uni amalga oshirishda uchraydigan muammolar tahlil qilingan. Natijada, import jarayonlarini yanada samarali va shaffof qilish uchun takliflar berilgan.