QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA MANBALARI VA EKOLOGIYA - Salimova Sharofat Isoqjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA: Qayta tiklanadigan energiya manbalarining afzalliklari haqida quyidagi muhim jihatlar ko‘rib chiqilgan. Ular atrof-muhitga kam ta'sir ko‘rsatib, global isish va iqlim o‘zgarishini sekinlashtirishga yordam beradi. Bu manbalar cheksiz bo‘lib, barqaror energiya  ta'minotini  ta'minlaydi.  Qayta  tiklanadigan  energiya  resurslari,  energiya xavfsizligini  oshirish,  iqtisodiy  samaradorlikni  yaxshilash  va  yangi  ish  o‘rinlarini yaratish  imkonini  beradi.  Shuningdek,  ular  energetik  mustaqillikni  kuchaytirib, ekologik  barqarorlikni  ta'minlaydi.  Texnologiyalar  rivojlanib  borar  ekan,  qayta tiklanadigan  energiya  manbalari  arzonlashib,  yanada  samarali  bo‘lib, innovatsiyalarni  qo‘llab-quvvatlaydi.  Bularning  barchasi  ijtimoiy,  iqtisodiy  va ekologik sohalarda global barqaror rivojlanishni ta'minlashda muhim rol o‘ynaydi.