TABIATNI MUHOFAZA QILISH - Urmanova Umida Turg‘unovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tabiatni muhofaza qilish — bu yer yuzidagi tabiiy resurslarni, ekosistemalarni va  hayvonot dunyosini inson  faoliyatining  salbiy  ta’siridan  himoya  qilish, ularning barqaror rivojlanishini ta’minlash maqsadida amalga oshiriladigan ishlar majmuasidir. Tabiatni  asrab-avaylashning  ahamiyati,  tabiatdagi  muvozanatni  saqlash,  iqlim o‘zgarishlariga qarshi kurashish va resurslarni kelajak avlodlar uchun saqlashda yotadi.