YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA O‘ZBEKISTONDAGI AGROBIZNES KORXONALARINI BOSHQARISH - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Yashil  iqtisodiyot  -  bu  atrof-muhitni  himoya  qilish,  tabiat resurslaridan samarali foydalanish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan iqtisodiy modeldir. O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi sohasining ahamiyati juda katta bo‘lib,  bu  sohada  amalga  oshiriladigan  o‘zgarishlar  nafaqat  iqtisodiy  rivojlanishga, balki ekologik barqarorlikka ham bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Agrobiznes korxonalari uchun  yashil  iqtisodiyot  tamoyillarini  joriy  qilish  esa  mamlakatning  ekologik  va iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.