BOSHLANGICH TA’LIMDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Boymurodova Dilsora Gulamovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  boshlang'ich  ta'limda  innovatsion yondashuvlarning  roli  va  ularning  ta'lim  jarayonidagi  samaradorligi  o'rganiladi. Innovatsion yondashuvlar, yangi pedagogik texnologiyalar va metodlarni o'z ichiga olgan  holda,  ta'limni  yanada  samarali,  interaktiv  va  talabalarning  o'zaro  faoliyatini rag'batlantiradigan  qilib  tashkil  etishga  yordam  beradi.  Bu  yondashuvlar o'quvchilarning kreativ fikrlashini rivojlantirish, mustaqil o'ylash va muammolarni hal qilish  ko'nikmalarini  shakllantirishda  muhim  ahamiyatga  ega.  Tadqiqotda,  yangi pedagogik  texnikalarning  qo'llanilishi,  texnologiyalarning  ta'lim  jarayoniga integratsiyasi va o'quvchilarning motivatsiyasi kabi omillar tahlil qilinadi. Innovatsion yondashuvlarning boshlang'ich ta'limdagi samaradorligi, o'quvchilarni yanada faol va motivatsiyalangan holda o'qitishga qanday ta'sir ko'rsatishi ko'rib chiqiladi.