ПРОЦЕССУАЛ МАЖБУРЛОВ ЧОРАЛАРИ ҚЎЛЛАШДА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Шухратжон Қурбонов, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақоа  орқали  судга  қадар  иш  юритиш  босқичида “Хабеас  корпус”  институтини  кенгайтиришга  оид  ҳуқуқий  муносабатларни тартибга  солувчи  норматив-ҳуқуқий  ҳужжатлар,  суд  амалиёти,  хорижий мамлакатлар қонунчилиги ва амалиёти ҳамда юридик фанда мавжуд концептуал ёндашувлар, илмий-назарий қарашлар ёритиб берилган.