MINIMAL INVAZIV UROLOGIK USULLARNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - QURBONOV NURIDDIN PANJI O`G`LI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi  kunda  siydik  yo‘li  tosh  kasalligini  (urolitioz)  davolashda  minimal invaziv usullar keng qo‘llanilmoqda. Masofaviy zarba to‘lqinli litotripsiya (MZTL), kontakt ureterolitotripsiya (UKUL) va endovideojarrohlik ureterolitotomiya (EVJUL) siydik  yo‘lidagi  yirik  toshlarni  davolashning  samarali  usullari  hisoblanadi.  Ushbu usullarning  afzalliklari  va  kamchiliklarini  baholash  urologik  bemorlarni  davolash sifatini oshirishga xizmat qiladi. Tadqiqotning  maqsadi  minimal  invaziv  urologik  usullarning  samaradorligi, xavfsizligi va takroriy aralashuvlar ehtimolini tahlil qilish orqali ularning afzalliklari va kamchiliklarini aniqlash.