QASHQAR RUBOBINING MILLIY CHOLG‘U ANSAMBLI HAMDA ORKESTRDAGI O‘RNI - Sattorov Hikmatillo; Olimxo‘ja Karimov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya       Ushbu  maqolada  qashqar  rubobining  ijro  imkoniyati,  milliy  cholg‘ular ansamblidagi o‘rni va orkestr tarkibidagi ahamiyati to‘g‘risida so‘z boradi. Shu bilan bir  qatorda  ustoz  sozandalarning  ijro  imkoniyatini  takomillashtirish  uchun  amalga oshirgan ishlari haqida fikr yuritilgan.