QADIMGI SHARQ MADANIYATI DAVRIDA O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARINING SHAKLLANISHI - Mansur Karimov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya   Ushbu maqolada qadimgi sharq madaniyati davrida o‘zbek xalq cholg‘ularining shakllanishi  va  takomillashuvi  xususida  so‘z  boradi.  Bundan  tashqari  o‘zbek  xalq cholg‘u asboblarining tarkibiga kiruvchi har bir cholg‘ularga alohida-alohida to‘xtalib o‘tilgan.