AYOLLAR PARDOZI TERMINOLOGIYASIGA DOIR - Haqberdiyeva Sagina Shomurot qizi,; Safarova Nasiba, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Bugungi  kunda  o’zbek  terminologiyasi  sohasi  ancha  taraqqiy  eta  boshladi, chunki ilm-fanda yangi kashfiyotlar bo‘lishi natijasida yangi terminlar, atamalar va nomlar paydo bo‘lmoqda. Shular natijasida jamiyatning turli soxalariga kirib kelgan yangi  termin,  atama,  leksemalarni  o‘rganishni  taqoza  etadi.  Shu  nuqtayi  nazardan, ayollar pardozi sohasida ham anchagina yangi terminlar paydo bo‘lmoqda, Shu sababli,   ushbu maqolada pardozning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va uning turli jihatlari haqida  batafsil  tahlil  berilgan.  Pardoz  tushunchasiga  ta’rif  berilib,  uning  tarixi  va qadimiy jamiyatlardagi rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, kosmetik vositalar va ularni  qo‘llash  usullari,  jumladan,  teri  parvarishi,  makiyaj,  piling, tatuaj  va  boshqa go‘zallik terminlari batafsil yoritilgan.