SARATON KASALLIGI BILAN OG‘RIGAN BOLALARNING TA’LIM OLISH TIZIMI - Xudayberganova Durdona Valijon qizi; Djumabayeva J.Sh (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Saraton  kasalligi  —  bu  jiddiy  va  hayot  uchun  xavfli  bo‘lgan kasallik bo‘lib, u nafaqat bemorning sog‘lig‘iga, balki uning ijtimoiy hayotiga, shu jumladan ta’lim olish imkoniyatlariga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Saraton kasalligi bilan og‘rigan bolalar, ko‘pincha, davolanish jarayonida ko‘plab qiyinchiliklarga duch keladilar.  Ularning  ta’lim  olish  tizimida  qanday  muammolar  mavjudligi  va  qanday yechimlar topilishi mumkinligi haqida ma'lumotlar berilgan.