AMALIY BEZAK SAN’ATI MASHG‘ULOTLARIDA USTOZ-SHOGIRD AN’ANALARI - D.T.Xaytmetov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqola ustoz-shogird an’analari asosida amaliy san’at mashg‘ulotlarini o‘qitish  jarayonida  bugungi  kunda  yosh  mutaxassislarni  har  tomonlama shakllantirishga  eʼtibor  berish,  shuningdek  amaliy  san’atlardagi  ustoz-shogird an’analarining muhimligi va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Ustoz-shogird munosabatlari orqali  san’atdagi  bilimlar  va  ko‘nikmalar  avloddan  avlodga  o‘tishi,  shogirdlarning ijodiy rivoji va an’anaviy metodlarning saqlanishi ta’riflanadi. Maqola, shuningdek, ustozlar va shogirdlar o‘rtasidagi ishonch, hurmat va axloqiy qoidalarga asoslangan ishlash  usullari,  ijodkorning  professional  shakllanishidagi  muammolarni  ham o‘rganadi. An’anaviy amaliy san’atdagi bu o‘zaro munosabatlar, zamonaviy ijodkorlar uchun ahamiyatli saboqlar va qiyinchiliklarni o‘z ichiga oladi.