AVTOMOBIL TIRBANDLIGINI KAMAYTIRISHDAGI JAMOAT TRANSPORTINING O'RNI - Radjabov Muhammadjon Ilhom o'g'li; Ergashev Nurillo Xusanboy o’g’li; Xoshimov O‘tkirjon Xakimjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada jamoat transportining tirbandlikni kamaytirishdagi roli, uning afzalliklari va samaradorligi tahlil qilinadi. Jamoat transporti, avtomobillarning o’rnini qoplash orqali, shahar yo’llaridagi yuklamani kamaytiradi va shaharlarni yanada tez va samarali  boshqarishga  yordam  beradi.  Tadqiqotda  jamoat  transportining takomillashtirilishi,  unga  bo’lgan  talabning  oshishi  va  transport  tizimining optimallashtirilishi orqali tirbandlikni kamaytirishning imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.