DEHQON: OBRAZ JOZIBASI - Shoyimova Gulshod Shoyim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  Alisher  Navoiyning  “Xamsatul-matahayyirin” asarida  dehqon  obrazi  va  uning  o’z  zamonasidagi  ahamiyati  xususida  so’z boradi.Nuriddin Abdurahmon Jomiy va Hoji Irqbadan orasidagi munozara asnosida dehqondagi uquv va fazilatlar teran ochib berilgan.