TABIAT VA SAN’AT UYG’UNLIGI - Mamurova Dilfuza Islomovna; Sadullayeva Ferangiz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tabiat va san’at o’rtasidagi chuqur va ajralmas bog’liqlik,  ularning  bir-birini  qanday  ilhomlantirish  va  boyitishini  o’rganamiz. Qadimdan  insoniyat  tabiatning  go’zalligiga  hayratda  qolgan  va  bu  go’zallik san’atning  asosiy  manbai  bo’lib  kelgan.  Maqolada  tabiatning  san’atga  ta’siri, san’atning tabiatni tushunishga yordam berishi, tabiat va san’at uyg’unligining inson ruhiga ta’siri va hozirgi kunda san’at va tabiatni birlashtirishga qaratilgan loyihalar muhokama qilinadi.