PEDAGOGIK LIDERLIK: O‘QITUVCHINING SAMARALI TA’LIM JARAYONIDAGI ROLI - Hakimova Gulyora Adaxamjon qizi; A.A.Egamberdiyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogik liderlik tushunchasini, o‘qituvchining  samarali ta’lim jarayonidagi rolini ochib beradi. Pedagogik liderlik nima ekanligini va uning ta’lim jarayoniga qanday ta’sir qilishini ochib beradi. O‘qituvchi pedagoglarning o‘z sinflarida va maktabda hamkasblari orasida lider sifatida o‘ynaydigan roli haqida so‘z boradi. Samarali ta’lim jarayoni uchun o‘qituvchilarning mas’uliyatlari, vazifalari va funksiyalari o‘qituvchining ta’lim jarayonidagi muhim roli hisoblanadi. Maqolada o‘qituvchining liderlik qobiliyatlari, muammoni hal qilish, boshqaruv va motivatsiya qilish qobiliyati va  yana o‘qituvchi samarali ta’lim jarayonini tashkil qilishda qanday strategiyalardan  foydalanishi,  innovatsion  texnologiyalardan  to‘g‘ri  va  o‘rinli foydalanishi to‘g‘risida fikr va mulohazalar yuritilgan.