OLIY TA'LIM TIZIMIDAGI ISLOHOTLAR - Toshboyeva Muxlisa Shuhrativna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Oliy ta'lim tizimi har bir davlatning kelajak rivojlanishiga asos boʻlib  xizmat  qiladi.  Zamonaviy  jahonning  tez  oʻzgarib  borayotgan  sharoitida  oliy ta'lim tizimini takomillashtirish va unga yangi yoʻnalishlar kiritish muhim ahamiyat kasb  etmoqda.  Ushbu  maqolada  oliy  ta'lim  tizimidagi  mavjud  muammolar,  ularni bartaraf etish boʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar, hamda kelajakdagi takliflar tahlil qilinadi. Natijada, oliy ta'lim tizimining samaradorligini oshirish uchun kerakli chora-tadbirlar koʻrsatiladi.