TOSHKENT SHAHRIDA ZIYORAT TURIZMI RIVOJLANISHI MASALALARI - Aripova Ozoda Xayrullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Toshkent  shahri  O‘zbekistonning  poytaxti  va  eng  yirik shaharlaridan biri bo‘lib, o‘zining boy tarixiy, madaniy va diniy merosi bilan ajralib turadi.  Bu  shahar,  nafaqat  o‘zining  zamonaviy  inshootlari  bilan,  balki  qadimiy obidalari  va  muqaddas  joylari  bilan  ham  ziyorat  turizmi  uchun  juda  jozibadordir. Ziyorat turizmi, asosan, diniy maqsadlarda sayohat qilishni anglatadi va bu turizm turi Toshkentda  rivojlanish uchun  katta  imkoniyatlarga  ega. Ushbu  maqolada  Toshkent shahrida ziyorat turizmini rivojlantirishda olib borilayotgan ishlar va islohotlar haqida ma'lumotlar berilgan.