MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA AQLIY TARBIYANI RIVOJLANTIRISH USULLARI - G. O‘. Hakimbayeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda aqliy tarbiyani rivojlantirish  usullari  tahlil  qilinadi.  Bolaning  intellektual  rivojlanishida  o‘yinlar, didaktik  materiallar,  interaktiv  metodlar  va  atrof-muhit  bilan  muloqotning  o‘rni yoritiladi. Shuningdek, pedagog va ota-onalar uchun samarali ta’lim usullari hamda bolaning tafakkurini rivojlantirishga yo‘naltirilgan ilg‘or tajribalar ko‘rib chiqiladi.