OILADAGI MUHIT VA BOLANING KELAJAGI - Sirojiddinova Nozigul Xusniddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oiladagi muhitning bola shaxsiyati, intellektual rivojlanishi va kelajakdagi muvaffaqiyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Oilaviy tarbiyaning bolaning psixologik holati, axloqiy qadriyatlari va ijtimoiy moslashuvchanligi bilan bog‘liqligi  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  bolaning  muvaffaqiyatli  kelajagini ta’minlashda ota-onaning roli, ta’lim va tarbiya muhitining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.