XALQ ERTAKLARI - Maxsudbekova Feruzabonu Maxsudbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Xalq ertaklari — bu insoniyatning boy ruhiy merosining bir qismi bo‘lib,  har  bir  xalq  va  millatning  o‘ziga  xos  madaniyati,  dunyoqarashi  va  tarixiy tajribasini  aks  ettiruvchi  adabiy  yodgorliklardir.  Ular  avlodlardan-avlodlargacha yetkazilgan og‘zaki ijod namunalari sifatida, odamlarni hayotga oid  muhim darslar bilan  tanishtirishda  katta  rol  o‘ynaydi.  Maqolamizda  xalq  ertaklarining  janrlari, mohiyati, ta’limiy va tarbiyaviy ahamiyati, shuningdek zamonaviy jamiyatda ularga bo‘lgan ehtiyoj haqida batafsil so‘z yuritiladi.