METHODS TO IMPROVE THE TRAINING OF MILITARY PERSONNEL: THE CASE OF UZBEKISTAN - Mirvohidov Behzod Miraziz o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Oʻzbekiston  mustaqillikka  erishganidan  soʻng,  mamlakatning harbiy tizimi yangi xavflar, tahdidlar va zamonaviy urush uslublari talablariga javob beradigan harbiy tayyorgarlikni modernizatsiya qilishga alohida eʼtibor qaratilganligi hamda Oʻzbekistonning harbiy tizimi, texnologiyalarni joriy etish, xalqaro hamkorlik va qoʻshma mashqlarni oʻtkazish, harbiy taʼlimni professionalizatsiya qilish, liderlikni rivojlantirish  va  psixologik  barqarorlikni  oshirishni  oʻz  ichiga  olgan  bir  qator islohotlarni  amalga  oshirdi.  Ushbu  maqolada  Oʻzbekistonning  harbiy  professional kadrlarni tayyorlashni modernizatsiya qilishga yoʻnaltirilgan asosiy yoʻnalishlari va usullari koʻrib chiqilgan.