НИТРАТ- ВА НИТРИТ ИОНЛАРИНИ DANIO RERIO ЭМБРИОГЕНЕЗИГА ТАЪСИРИ - Исманов Нематулло Рахматулло ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Мақолада Danio Rerio балиқ тури эмбриогенезига нитратлар ва нитритларнинг  таъсирини  ўрганишга  қаратилган  бўлиб, бу  объектнинг бошқа тест-объектларга нисбатан танланиши уни сақлаш учун камроқ харажат талаб қилиниши,  эмбриогенез  босқичларининг  тез  ўтиши,  эмбрионларининг шўъранглиги  ва  нисбатан  кичик  ўлчами  визуал  кузатиш  учун  қулай  бўлгани ҳақида маълумотлар келтирилган.