FIZIKA FANINI BOSHQA FANLAR BILAN BOG’LIQLIGINI OʻRGANISH VA UNI AMALIYOTDA QOʻLLASH - KASHFIYOTLAR VA TUSHUNCHALARNING INTELLEKTUAL ZINAPOYASIDIR. - M.A.Ergasheva,; E.T.Vazirova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda qoʻllaniladigan koʻplab fizik va kimyoviy  gʻoyalar  qadimgi  sivilizatsiya  davrlarida  oʻzining  ilk  ifodasini  topganini, atrofimizdagi dunyoning qanday tuzilganini bilish uchun, avvalo, uning asosi bo‘lgan fizika  qonunlarini  o‘rganish  lozimligini  va  bu  qonunlarni  tushuntirishda  fanlararo bog’lanish muhimligi yoritilgan.