O’ZBEKISTONDA SAVDO SOHASI TARMOQLARINI SOLIQQA TORTISHDA FARMATSEVTIKA SOHASINING O’RNI VA AHAMIYATI - Voxidov Bobir Abdug’affor o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Ushbu  maqolada  yurtimizdagi  savdo  sohasini  soliqqa  tortishda farmatsevtika sohasining o’rni va ahamiyati o’rganilgan.Mazkur soha so’nggi yillarda savdo  sohasidagi  soliq  tushumlari  tushishi  bo’yicha  yetakchi  o’rinlarda bormoqda.Davlatning  ushbu  sohaga  qaratayotgan  e’tibori  natijasida  mazkur  sohada faoliyat yuritayotgan tadbirkorlik subyektlari ko’payib, soliq tushumlari yildan yilga ko’paymoqda sohada yangi imkoniyatlar yaratilmoqda.Ushbu maqolda Davlat Soliq Qo’mitasi, Farmatsevtika agentligi ma’lumotlaridan foydalanib,statistic ma’lumotlar tadqiq etildi.