ATMOSFERA (HAVO MUHITI) TARKIBI VA XOSSALARI O’ZGARISHI BILAN BOG’LIQ VAZIYATLAR. - Pardaqulov Asliddin Farxod o’g’li,; :Karimova Kamola Bahadirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada atmosfera xossalarining o’zgarishi va u bilan bog’liq tabiiy hamda antopogen omillar tahlil qilinadi.Atmosfera tarkibidagi o’zgarishlar natijasida yuzaga  keladigan  global    va  mahaliy  ekologik  muammolar,jumladan,iqlim o’zgarishi,havoning ifloslanishi va ob-havo hodisalar yoritiladi.