GEOLOGIK XAVFLI HODISALAR ZILZILAR OQIBATIDA. - Pardaqulov Asliddin Farxod o’g’li; Karimova Komola Bahadirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yer  yuzida  sodir  bo’ladigan  xavfli hodisalar,ularning  kelib  chiqishi  va  ularga  kiradigan  jarayonlar  keltirib o’tilgan.Hozirgi  kunda  global  muammolardan  biri  bu  zilzila  hisoblanadi  va  ko’p uchrab turibdi.