TILNI O‘RGANISHNING NEYROPSIXOLOGIK ASOSLARI. YANGI TILLARNI O‘RGANISHDA MIYADAGI O‘ZGARISHLAR - Gulnora Xayrullayeva Muhammadi qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Tilni  o‘rganishning  neyropsixologik  asoslari  va  yangi  tillarni o‘rganishda  miyadagi  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Tilni  o‘rganish  jarayoni  faqat psixologik  jarayonlar  bilan  emas,  balki  miya  faoliyati  bilan  ham  bevosita  bog‘liq. Yangi  tilni  o‘rganish,  miya  va  nerv  tizimining  o‘zgarishiga  olib  keladi,  bunda neyronlarning  faoliyati  va  ularning  o‘zaro  aloqalari  yaxshilanadi.  Maqolada neyronlarning yangi ma’lumotlarga moslashishi, tilni o‘rganish jarayonida faollashgan miya qismlari, shuningdek, yangi tilni o‘rganishning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda metodik  yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Til  o‘rganishning  neyropsixologik  asoslarini tushunish, ta’lim jarayonini yanada samarali tashkil qilishda yordam beradi.