ALISHER NAVOIYNING MA’NAVIY MEROSI VA UNDAGI PEDOGOGIK QARASHLAR - Rahimberdiyeva Xurshida A’loxon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Vatanimiz  tarixida  va  bugunida  o’z  o’rniga  ega  bo’lgan  buyuk mutafakkirlarimiz  tomonidan  ilgari  surilgan  dono  fikrlari,  o`gitlari  va  ijodiy yutuqlarini o`rganish xalqimizning ma’naviy dunyosini kengaytirishda beqiyos o’ringa ega.  Shuningdek,  yoshlarning  kamol  topishida  va  jamiyatda  o’z  o’rinlariga  ega bo’lishida  muhim  vositalardan biri  sanaladi.  Sharq  xalqlarining  ma’naviy  merosida o’zining asarlari bilan nom qozongan va mumtoz adabiyotning tipik nomoyondalaridan biri,  komil  inson  g’oyasining  tashabbuskori,  buyuk  mutafakkir  Alisher  Navoiy merosini tadqiq etish va undan faoliyati davomida foydalanish har bir pedagogning vazifasi hisoblanadi. Buyuk allomaning hamma asarida tarbiya va ta’lim haqida fiklar juda ham ko’p va ularda insonparvarlik g`oyalari bosh o`rinda turadi. Mutafakkirning fikricha, inson eng oliy hilqat bo’lib, bu dunyoda hammadan yuksak, aziz va qadrli hisoblanadi.  Shunday  ekan,  Alisher  Navoiyning  barcha  asarlari  yosh  avlodni tarbiyalashda muhim manbalardan biridir.