TOKUTOMI ROKA IJODIDA DAVRIY O’ZGARISHLAR AKSI. - Egamova Kamola Akmal qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  1868-yilda  Yaponiyaning    nafaqat  siyosiy,  ijtimoiy  -iqtisodiy, balki madaniy-ma’rifiy  holatini tubdan o’zgartirib yuborgan Meyji islohoti juda ko’p sohalarga ilm-fan yutuqlarining kirib kelishiga sababchi bo’lgan bo’lsa-da, oddiy xalq zahmatlarini  yengillashitira  olmadi.  Xalq  Meyji  islohotidan  kutgan,  ammo  erisha olmagan orzularni o’z asarlarida mujassam etgan yozuvchilardan biri Tokutomi Roka edi.