XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISHDA INVESTITSIYA MUHITINING AHAMIYATI - Baykuzieva Sabohatxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Investitsiya  muhiti  iqtisodiyotga  chet  el  kapitalini  jalb  etishda,  mahalliy infratuzilmani rivojlantirish va raqobatbardosh muhitni shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Qulay va samarali investitsiya muhiti xorijiy investorlar uchun ishonchli sharoitlarni ta’minlab, iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishga yordam beradi. Xorijiy  investitsiyalarni  boshqarishda  raqamli  texnologiyalarni  tatbiq  etish asosiy yo‘nalishlardan biri bo‘lib, bu jarayonlarni shaffof va samarali qilishga xizmat qiladi. Elektron platformalar yordamida investitsion loyihalarni ro‘yxatdan o‘tkazish, monitoring  qilish  va  shartnomalarni  avtomatlashtirish  investorlar  uchun  qulaylik yaratadi.  Xususan,  elektron  xizmatlar  orqali  investitsiyalarni  boshqarish  va  hujjat aylanishini tezlashtirish xorijiy kapitalni jalb qilish jarayonini soddalashtiradi.