BYUDJET MABLAG'LARI HISOBIDAN YOSHLAR VA AYOLLAR DAFTARINI SHAKILLANTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Xolmatov Xurshid Qobiljon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Byudjet mablag‘lari hisobidan yoshlar va ayollar daftarini shakllantirish va takomillashtirish  jarayoni  ijtimoiy-iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlash  va  aholining ehtiyojlarini  qondirishda  muhim  vosita  hisoblanadi.  Ushbu  jarayonning  samarali amalga oshirilishi iqtisodiy faollikni oshirish, yoshlar va ayollar uchun qulay shart-sharoitlarni  yaratish  hamda  ularning  jamiyatdagi  o‘rnini  mustahkamlashga  yordam beradi.  Byudjet  mablag‘larini  oqilona  taqsimlash  ushbu  tizimning  samaradorligini oshirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.