XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHDA INVESTITSIYA MUHITINING ROLI VA UNI YAXSHILASHNING IATIQBOLLI YO'LLARI - Xalilov Shamsiddin Bahriddinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston  Respublikasida  xorijiy  investitsiyalarni  jalb  etish  mamlakat iqtisodiyotining raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashning muhim  yo‘nalishlaridan  biri  hisoblanadi.  Xorijiy  investorlar  uchun  qulay  muhit yaratish uchun investitsion qonunchilikni takomillashtirish, sarmoyadorlar huquqini kafolatlash  va  soliq  imtiyozlarini  kengaytirish  zarur.  Sun’iy  intellekt,  big  data  va boshqa zamonaviy texnologiyalarni iqtisodiy tahlil va monitoring jarayonlariga joriy etish  investitsiya  muhitini  boshqarishni  aniq  va  ishonchli  qilish  imkonini  beradi. Investitsiya muhitini yaxshilashda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning kuchayishi ham sarmoyadorlar ishonchini oshirishda muhim ahamiyatga ega.