KASB TANLASH MUAMMOSI VA UNGA YONDASHUV - Mannonov Ulug‘bek Abdulboqiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning mehnat subyekti sifatida shakllanishi, kasb tanlashning psixologik mexanizmlari, kasbiy rivojlanish jarayonlari va shaxsiy tanlovning subyektiv omillari tahlil qilinadi. Kasb tanlash fenomeni, uning ijtimoiy va psixologik  omillari,  shuningdek,  shaxsning  kasbga  psixologik  tayyorgarligi o‘rganiladi.  Shuningdek,  maqolada  faoliyat  yondashuvi  nuqtai  nazaridan  tanlov kontseptsiyasi ham ko‘rib chiqiladi.