GERMENEVTIK METOD ASOSIDA ABDULLA ORIPOV IJODINI OʻRGANISH. - Muxtorova Lobar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli o‘zbek shoiri Abdulla Oripovning adabiy asarlari germenevtik metod asosida o‘rganiladi. Shoirning poetik matnlariga murojaat etib, uning ijodidagi madaniy, tarixiy va falsafiy jihatlar ochib beriladi. Germenevtik yondashuv  yordamida  uning  she’riyatidagi  murakkab  ma’no  qatlamlarini  ochish, ularning kengroq ijtimoiy-madaniy kontekst bilan bog‘lanishi tahlil qilinadi.