TAQIR O‘TLOQI TUPROQLARNING EKOLOGIK HOLATI (TERMIZ TUMANI MISOLIDA) - YULDUZ MAMARAJABOVNA ABDURAXMONOVA; XOLMAT XURRAMOVICH ZOKIROV (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Surxondaryo viloyatining taqir-o’tloqi tuproqlar sharoitida baqlajondan yuqori hosil yetishtirishda azotli o‘g‘itlar me’yorini ishlab chiqish va mineral o‘g‘itlarning tuproqqa ta’sirini aniqlashdan iborat. Shu bilan birgalikda O‘zbekistonning janubiy hududida baqlajondan yuqori hosil olishning optimal muddatlarini aniqlash to‘g‘risida so‘z yuritilgan.