O’ZBEKISTON INTERNAT MAKTABLARNING PAYDO BO’LISH TARIXI - Valiyev Ibrohimxon Ismoilxon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. O’zbekiston Respublikasining ta’lim tizimining alohida bir tarmog’i imkoniyati cheklangan o’quvchilar uchun ixtisoslashtirilgan maktab- internatlar hisoblanadi. Ushbu maktab-internatlarning paydo bo’lish tarixi alohida ahamiyatga ega hisoblanadi. Umumiy o’rta ta’lim maktablarining alohida bir tarmog’i bo’lmish internat-maktablar ta’lim tizimimizda o’zining alohida o’rniga ega. Internat maktablarning paydo bo’lish tarixi ushbu maqolada yoritilib berilgan.