MAVZU: JIGAR SIRROZI KASALLIGI SABABLARI,DAVOSI. - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Jigar sirrozi –bu jigar funktsiyasining buzilishi. Bunda organizm toksik moddalar bilan kurasha olmaydi, ovqat hazm qilish buziladi, oqsillar, yog’lar, uglevodlar ishlab chiqarilishi va to’planishi kamayadi. Jigar sirrozi ko’pincha 40 yoshdan keyin rivojlanadi. Bolalarda jigar sirrozi hayotning birinchi oylarida virusli infektsiya yoki tug’ma jigar patologiyasi tufayli paydo bo’lishi mumkin.