JAHLDOR YOSHLAR YO’NALISHI: DAVRNING ADABIY JARAYONIGA TASIRI - Chinaqov Abdulahad Mo‘minjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola "Jahldor yoshlar" fenomenini davrning adabiy jarayoniga ta’siri nuqtai nazaridan o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada yoshlarning ijtimoiy va ruhiy holatlarini adabiy asarlar orqali ifodalash, bu fenomenning jamiyatdagi madaniy o‘zgarishlarga qanday ta’sir ko‘rsatgani tahlil qilinadi. Jahldor yoshlar madaniyatining adabiyot va san’atda qanday aks etishi, shuningdek, bu jarayonning badiiy ifodalanishida davrning ijtimoiy-siyosiy muhitining qanday o‘zgarishlarni aks ettirishi ko‘rib chiqiladi.