AXBOROT ASRIDA O’ZBEK TILINI QANDAY RIVOJLANTIRISH MUMKIN? - SULTANOVA SURAYYO (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Axborot asrida o‘zbek tilini rivojlantirish uchun raqamli texnologiyalarni joriy etish, yangi atamalarni milliy o‘ziga xoslikni saqlagan holda ishlab chiqish, interaktiv ta’lim resurslari yaratish va xalqaro miqyosda o‘zbek tilining o‘rnini mustahkamlash muhimdir. Ushbu jarayonlar tilning zamonaviy talablariga moslashuvini ta’minlab, milliy madaniyatni global darajada targ‘ib qilish imkonini beradi.