SHARQ TILLARINI O’QITISHDA BAHOLASH VA NAZORAT QILISH: XORIJIY TAJRIBALAR. - O’tkirova Zahro; Azizbek Hakimov (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada Sharq tillarini oʻqitishda baholash va nazorat qilishning ahamiyati va xorijiy tajribalar tahlil qilingan. AQSh, Xitoy, Yaponiya va Yevropa davlatlarining baholash usullari, jumladan, ACTFL, HSK, JLPT va CEFR tizimlari haqida maʼlumot berilgan. Zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari, jumladan, onlayn platformalar va sunʼiy intellekt yordamida avtomatlashtirilgan baholash tizimlari muhokama qilingan. Maqolada O‘zbekiston taʼlim tizimiga ushbu tajribalarni tatbiq etish yo‘llari va milliy taʼlim sifatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.