TOK FUNKSIYASINI SONLI YECHISH UCHUN DASTURIY TAʼMINOT TUZISH. - Sh.A Mengliyev; Toshtemir Ashurov Baxriddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tok funksiyasi, elektr energiyasi va uning taqsimoti bilan bog‘liq muhim tushunchalardan biridir. U elektr tokining vaqt o‘tishi bilan qanday o‘zgarishini ko‘rsatadi va bu o‘zgarishlarni matematik ifodalash orqali, turli muhandislik va ilmiy masalalarni yechishda qo‘llaniladi. Tok funksiyasini sonli yechish uchun dasturiy taʼminot yaratish, zamonaviy muhandislik va ilmiy tadqiqotlarda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada, tok funksiyasini sonli yechish uchun dasturiy taʼminot tuzish jarayoni, uning asosiy komponentlari va qo‘llanish sohalari haqida ma’lumotlar berilgan.