MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNI SALOMATLIGINI XIMOYA QILISHDA HAMSHIRANING O’RNI - Arslonqulova Nodiraxon Ismoilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Immun tizimi — organizmni turli mikrob va infeksiyalardan himoyalovchi qalqon hisoblandi. Bolalarning tez-tez betob boʻlishi, xastalik koʻp qaytalanishi ularda immunitet zaifligining belgisi. Bunga koʻpincha maktab oʻquvchilari tanasida vitaminlar tanqisligi, yomon uyqu, notoʻgʻri ovqatlanish va doimiy psixologik stress sabab boʻladi. Maktab yoshidagi oʻgʻil-qizlarning organizmi maʼlum ritmlarga moslashadi. Shu bois bolani yoshligidanoq rejimga koʻniktirgan maʼqul.