MATEMATIKA O‘QITISHNING XALQARO TAJRIBALARI - O‘rinboyev Omonboy Olimboy o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada matematika o‘qitishning xalqaro tajribalari tahlil qilinadi. O‘qitishning turli yondoshuvlari va metodologiyalari o‘rganilib, matematikani o‘qitishda muvaffaqiyat qozongan mamlakatlarning tajribalari keltirilgan. Maqolada, matematikani o‘qitishda samarali yondoshuvlar, pedagogik innovatsiyalar, texnologiyalardan foydalanish va ta’lim tizimining umumiy tizimi tahlil qilinadi. Xalqaro miqyosda muvaffaqiyatli ishlagan matematika o‘qitish metodlari, masalan, Singapur, Yaponiya va Finlyandiya kabi mamlakatlarda qo‘llanilayotgan tajribalar misolida ko‘rsatiladi. Texnologiyalarning ta’lim jarayoniga qo‘shgan hissasi ham muhim o‘rin tutadi, chunki zamonaviy o‘quv texnologiyalari o‘quvchilarning matematik bilimlarini yanada samarali tarzda oshirishga imkon beradi. Maqola, matematikani o‘qitishning global tendentsiyalari va innovatsion metodlarini o‘rganish orqali ta’lim tizimlarini takomillashtirish va o‘quvchilarga yanada samarali bilim berish yo‘llarini ko‘rsatadi.