ПСИХОКОРРЕКЦИЯ ВА ПСИХОТЕРАПИЯ - Aкбаралиева Aсилахон Тажиддиновна; Хикматова Мадина Исматиллаевна (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада психокоррекция ва психотерапия тушунчалари, уларнинг ўзаро боғлиқлиги ва фарқлари, шунингдек, уларнинг инсон руҳий саломатлигига таъсири муҳокама қилинади. Психокоррекция шахснинг хулқ-атвори ва эмоционал ҳолатини яхшилашга қаратилган бўлса, психотерапия чуқур психологик муаммоларни ҳал қилишга мўлжалланган. Мақолада ҳар икки йўналишнинг мақсадлари ва қўллаш соҳалари таҳлил қилиниб, уларнинг аҳамияти ҳақида маълумот берилади.