BUXORO VILOYATI BIOIQTISODIYOT SEKTORLARINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION YO’LLARI - G'aybulloyeva Dilnoza Faxridin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Buxoro viloyati, O’zbekistonning tarixiy va madaniy merosi bilan tanilgan mintaqa bo’lib, o’zining tabiiy resurslari va bioiqtisodiyot sohasidagi imkoniyatlari bilan ajralib turadi. Bioiqtisodiyot, biologik resurslardan foydalanish va ularni qayta ishlash orqali iqtisodiy o’sishni ta’minlashga qaratilgan soha hisoblanadi. Ushbu maqolada, Buxoro viloyatining bioiqtisodiyot sektorlarini rivojlantirish uchun innovatsion yo’llar va strategiyalari haqida ma’lumotlar berilgan