PAST KONSENTRATSIYALI SIRKA KISLOTASI TA`SIRIDA 3 OYLIK OQ ZOTZIZ KALAMUSHLAR INGICHKA ICHAK DEVORIDAGI MORFOLOGIK O‘ZGARISHLARNI O`RGANISH. - Hamroyeva Lola Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Oshqozon ichak traktining kimyoviy kuyishlarini o`rganishda faol davom etayotgan tadqiqotlar ushbu muammoning murakkabligini va uning dolzarbligini tasdiqlaydi. Amerika Zaharlarni nazorat qilish markazlari assotsiatsiyasining ma’lumotlariga ko’ra, faqat 2008 yilda 1,6 milliondan ortiq bolalar zaharlanishi sodir bo’lgan, ishqoriy qizilo’ngach kuyishlari 18-46% hollarda turli xil uy kimyoviy moddalarini iste’mol qilgandan keyin qayd etilgan